Het voortgezet onderwijs en mbo moeten zo snel mogelijk weer volledig open, het liefst al direct na de meivakantie. Die oproep aan het kabinet doet kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer.

Kalverboer vindt dat kinderen en jongeren er bekaaid vanaf komen in de adviezen van het Outbreak Management Team en de persconferenties. ‘Het gaat voortdurend over de opening van winkels en terrassen, over fieldlabs en vaccinatiestrategieën, maar ondertussen mogen studenten in het mbo en hoger onderwijs nog maar een dag per week naar school en zitten leerlingen in het voortgezet onderwijs gemiddeld drie dagen per week thuis’, zo citeert NRC haar.

De kinderombudsvrouw zegt zich zorgen te maken en roept het kabinet op om vooral de middelbare scholen en mbo’s zo snel mogelijk, liefst direct na de meivakantie, weer helemaal te openen. ‘De schade die we aanrichten door jongeren zo te laten bungelen is enorm. Laten we alsjeblieft proberen om jongeren voor de zomer nog een paar maanden een béétje structuur te bieden.’

Lees meer…

Deel dit bericht: