De Stichting KPC Onderwijs Innovatie Centrum (bekend onder de handelsnaam KPC Groep) is failliet verklaard. Dat bevestigt de afdeling Insolventies van de rechtbank in Den Bosch. De KPC Groep meldt in een bericht over de continuïteit van het bedrijf dat ‘de vooruitzichten op een doorstart zeer gunstig’ zijn en dat ‘de activiteiten en opdrachten voorlopig worden voortgezet’.

De KPC Groep (voorheen Katholiek Pedagogisch Centrum) in Den Bosch focust in de advisering op het primaire proces van leren en opleiden. Het bureau biedt trainingen en projectleiders aan en doet aan coaching en onderzoek. Het werkterrein beslaat primair en voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, praktijkonderwijs en beroepsonderwijs.

De KPC Groep lijdt al jaren miljoenen euro’s verlies, zo blijkt uit de jaarcijfers van het bedrijf. Het terugbrengen van het aantal personeelsleden van 84 in 2014 naar 60 in 2016 heeft het tij niet kunnen keren.

Algemeen directeur Ton Bruining heeft aan VOS/ABB laten weten dat hij niets heeft toe te voegen aan het bericht over de continuïteit van de KPC Groep. Als curator is aangesteld mr. Olaf Poorthuis van Van Iersel Luchtman Advocaten in Breda.

Deel dit bericht: