De Inspectie van het Onderwijs weerspreekt dat aan de hand van een onderzoek van Pointer van KRO-NCRV een kwaliteitslabel op basisscholen kan worden geplakt. Dat meldt RTV Oost.

De regionale zender meldde eerder naar aanleiding van het onderzoek van Pointer dat 53 basisscholen in Overijssel een onvoldoende zouden scoren. De inspectie liet vervolgens aan RTV Oost weten dat dit niet kan worden gesteld op basis van het onderzoek, dat is gebaseerd op het onderwijsresultatenmodel.

‘Dat model hebben we recent verbeterd. We meten daarmee de leerprestaties van groep 8, maar we gebruiken het niet om scholen te beoordelen. We gebruiken het verbeterde onderwijsresultatenmodel pas vanaf volgend schooljaar. Het moet scholen vooral zicht geven op hoe het ervoor staat met leerprestaties van de kinderen. Wij gaan daarover met hen in gesprek’, aldus woordvoerder Bart van den Berg.

Zelfde fout in Zeeland

Omroep Zeeland maakte dezelfde fout als RTV Oost. Ook de Zeeuwse regionale zender plakte ten onrechte kwaliteitslabels op basisscholen op basis van het onderzoek van Pointer, maar vermeldt in tegenstelling tot RTV Oost niet dat dit een fout was.

Deel dit bericht: