Museum Hermitage Amsterdam zoekt leerlingen uit het voortgezet onderwijs die een nieuwe museum-app willen testen.

Het museum is specifiek op zoek naar havo- en vwo-leerlingen met kunst- en cultuurvakken. De app die ze gaan testen, is ontwikkeld voor de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw. Door middel van de app kunnen leerlingen op hun smartphone als het ware in contact komen met personen die op schilderijen staan afgebeeld.

De test duurt anderhalf tot twee uur. Eventueel kan de voorbereidende les van ongeveer 50 minuten voorafgaand aan het museumbezoek in de klas worden verzorgd.

De test van de app op locatie in de Hermitage in Amsterdam kan worden georganiseerd op onderstaande data, steeds in de middag:

  • donderdag 18 juni
  • vrijdag 19 juni
  • dinsdag 23 juni

Geïnteresseerde docenten kunnen het tijdstip waarop ze met de test in het museum willen starten in overleg met Moniek Warmer bepalen. Zij is ook de contactpersoon voor meer informatie en degene bij wie (een) testgroep(en) kunnen worden aangemeld:

Moniek Warmer, 06-22197966, info@moniekwarmer.nl.

Magazine School! van VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) besteedt in het komende zomernummer in de rubriek School! en excursie aandacht aan de nieuwe museum-app.

Deel dit bericht: