Het kabinet zal erin slagen om geld te vinden voor een verhoging van de lerarensalarissen. Dat heeft demissionair PvdA-minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën voor aanvang van de ministerraad tegen diverse media gezegd.

‘We gaan er gewoon over praten. We gaan het oplossen’, zo zei hij. Dijsselbloem vindt dat er over de kwestie van de lerarensalarissen ‘een iets te opgewonden sfeer’ is ontstaan en dat er ’te grote woorden’ zijn gebruikt.

De woorden van Dijsselbloem volgen op het dreigement van PvdA-vice-premier Lodewijk Asscher om niet zijn handtekening onder de begroting van 2018 te zetten als daarin niet komt te staan dat er extra geld gaat naar de lerarensalarissen.

Lerarensalarissen splijtzwam?

Dat dreigement van Asscher leidde tot verontwaardiging bij VVD-premier Mark Rutte en VVD-fractieleider Halbe Zijlstra, waardoor de verhoudingen tussen de coalitiepartners verder op scherp werd gezet.

Het is niet bekend of de woorden van Dijsselbloem de verhoudingen tussen PvdA en VVD goed doen of dat de politieke spanning in het demissionaire kabinet er juist door wordt versterkt. In de media wordt gemeld dat de coalitiepartners de rit willen uitzitten.

Deel dit bericht: