Het binnenmilieu van scholen is nog steeds ongezond, ondanks investeringen van het ministerie van Onderwijs. Dat meldt BNR.

De nieuwszender baseert zich op ervaringen van technisch adviseur Frans Rasenberg, die in Schiedam een eigen onderzoeksbureau heeft dat zich richt op de kwaliteit van het binnenmilieu van onder andere scholen.

Rasenberg zegt dat hij nog nooit een school is tegengekomen waarin de luchtkwaliteit goed is. ‘Ik heb zelfs een keer in Leiden meegemaakt dat de huisdokter belde: ‘Ik heb nu al veertig kinderen met aspirines. Zou je voor ons even willen meten wat er aan de school aan de hand is?’ Dat was gewoon schrikbarend slecht.’

Volgens Rasenberg is de 250 miljoen euro van OCW die was bestemd voor verbetering van onder andere het binnenmilieu vaak aan verkeerde installaties besteed. Daardoor zou de kwaliteit van de lucht in de gebouwen nauwelijks beter zijn geworden.

Het bericht van BNR is voor Michel Rog van het CDA reden om Kamervragen te stellen aan staatssecretaris Sander Dekker van OCW.

Deel dit bericht: