Het aantal reformatorische scholen die seksuele relaties tussen mensen met hetzelfde geslacht afkeuren is toegenomen. Dat meldt het onderzoeksjournalistieke programma Pointer van KRO-NCRV.

‘Stonden twee jaar geleden 29 van de 163 reformatorische scholen (…) afwijzend tegenover homoseksuele relaties of het homohuwelijk, nu zijn dat er 36 van de 161’, aldus Pointer. De redactie van het programma baseert zich op het standpunt van deze scholen, zoals verwoord in bijvoorbeeld een online profiel, dat seksualiteit te maken heeft met het vormen van een onverbrekelijke verbintenis in een huwelijk tussen één man en één vrouw.

Een woordvoerder van het ministerie van OCW zegt geen informatie te zien die in strijd zou zijn met de wet, omdat homoseksualiteit niet expliciet wordt afgewezen. Maar er zijn wel passages die duiden op risico’s. Daarom wil het ministerie scherper gaan kijken hoe de identiteit van deze scholen in de praktijk tot uiting wordt gebracht.

‘Zijn er uitingen (…) die duiden op een (sociaal) onveilig of ongelijkwaardig schoolklimaat? De zorgen hierover zijn afgelopen jaren niet afgenomen. Juist daarom moeten we extra stappen zetten. Sneller signaleren, scherper controleren en steviger sanctioneren’, aldus de woordvoerder.

Lees meer…

Deel dit bericht: