Demissionair onderwijsminister Arie Slob wordt niet vervolgd vanwege zijn uitspraken over homoverklaringen in het reformatorische onderwijs. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Op 9 november deed Slob in de Tweede Kamer uitspraken over antihomoverklaringen die sommige ouders van leerlingen in het reformatorisch onderwijs moeten ondertekenen. Hij zei toen dat scholen ouders mogen blijven vragen om dergelijke verklaringen te ondertekenen, waarmee zij te kennen geven een homoseksuele levenswijze af te keuren.

Na de uitspraken van de minister kwamen er elf aangiftes binnen. Het OM laat weten daar niets mee te doen, omdat Slob zijn uitspraken in de Tweede Kamer deed en hij daar als minister parlementair onschendbaar is. Het maakt niet uit, zo stelt het OM, dat de minister zijn uitspraken buiten het parlement heeft herhaald.

Daarnaast meent het OM dat er geen sprake is van een strafbaar feit, omdat het gaat om een interpretatie van artikel 23 van de Grondwet over de vrijheid van onderwijs. Volgens het OM was er ook geen sprake van het opzettelijk beledigen van een groep mensen of het aanzetten tot discriminatie van mensen wegens hun homoseksuele gerichtheid.

Lees meer…

Deel dit bericht: