Meer dan tweederde van de ouders is over het algemeen zeer tevreden over de juf of meester van hun kinderen. Dit blijkt uit onderzoek van het online leerplatform Squla.

Leerkrachten zijn volgens ouders goed in het overbrengen van de lesstof en het aanbieden van lessen op verschillende niveaus. Meer dan de helft van de ouders weet echter niet goed wat de leerkrachten hun kinderen precies moeten leren en hoe zij als ouders hen daarbij kunnen ondersteunen.

Toch vinden ouders het zowel hun eigen verantwoordelijkheid als die van de leerkracht om bekend te raken met de kerndoelen. Nauwe samenwerking en goede communicatie tussen leerkrachten en ouders wordt door ouders en leerkrachten als noodzakelijk gezien voor de educatieve ontwikkeling van het kind.

Aan het onderzoek werkten 1000 ouders en 450 leerkrachten mee.

Het commerciële Squla maakt met ondersteuning van het Cito betaalde trainingsprogramma’s voor basisschoolleerlingen. Het bedrijf is deels in handen van RTL Ventures, de investeringsmaatschappij van RTL Nederland waar RTL Nieuws deel van uitmaakt. RTL Nieuws publiceert geregeld over de citoscores per basisschool.

Deel dit bericht: