Bovenbouwleerlingen van basisscholen kunnen dit jaar op 12 mei weer ‘praten met soldaten’ over hun werk in het leger. De Koninklijke Landmacht roostert hiervoor honderden militairen vrij. Dit ter gelegenheid van de viering van 70 jaar vrijheid.

De Landmacht houdt op dinsdag 12 en woensdag 13 mei de ‘Landmachtdagen’ met het thema ’70 Jaar vrijheid: erkennen en herdenken’. In elke provincie zullen militairen zich presenteren om een bijdrage te leveren aan het maatschappelijk bewustzijn en de meningsvorming over de rol van militairen. Onderdeel van de Landmachtdagen vormen schoolbezoeken op dinsdag 12 mei. Aanmelden kan tot 16 maart via landmacht.nl.

Persoonlijk verhaal

Het is de tweede keer dat de Koninklijke Landmacht massaal militairen vrij roostert om op scholen te vertellen wat militairen voor en namens de Nederlandse samenleving doen. Elke militair heeft daarbij een persoonlijk verhaal over zijn/haar opleiding, dagelijkse werk of inzet in binnen- en buitenland. Zo krijgen de scholieren een indruk van wat een militair moet kunnen, wat het betekent om militair te zijn en wat het leger doet voor en namens de Nederlandse samenleving. Natuurlijk is er alle ruimte voor vragen. Vorig jaar hebben ruim 5000 kinderen kunnen praten met soldaten.

Deel dit bericht: