De kans is groot dat u een Energiebewakings- en Registratiesysteem (EBS) moet hebben. Als uw organisatie is aangesloten bij ons inkoopcollectief Energie Voor Scholen, kunt u een EBS koppelen aan uw EnergyPanel. Zo kunt u snel veel energie besparen!

Het Activiteitenbesluit milieubeheer stelt een EBS verplicht boven een bepaald energieverbruik en/of brutovloeroppervlak. Deze plicht bestaat eruit dat het EBS in werking is en dat u rapporteert, analyseert en acties uitzet om het energieverbruik te verminderen. Door uw installatie goed in te stellen, kunt u het energieverbruik met 25 tot 30% beperken.

Energie Voor Scholen biedt u de mogelijkheid om tegen geringe meerprijs een EBS te  koppelen aan uw EnergyPanel. Zo voldoet u aan de EBS-plicht en heeft u in één systeem inzicht in verbruik en kosten.

Meer informatie vindt u op www.energievoorscholen.nl (log in en klik op EBS).

Voor een persoonlijk advies of een vrijblijvende offerte neemt u contact op met Karin Michgels van Hellemans Consultancy (dat onder meer voor VOS/ABB Energie Voor Scholen uitvoert): 06-23690288, michgels@hellemansconsultancy.nl.

https://www.youtube.com/watch?v=qvoPhUehpsU

In het meinummer van magazine Naar School! van VOS/ABB staat een artikel over het Energiebewakings- en Registratiesysteem EBS. Daarin vertelt beleidsmedewerker Erik Otte van Albero hoe dit Zeeuwse schoolbestuur 30% energie bespaart:

Met EBS snel besparen op energie

Deel dit bericht: