Pas op voor organisaties die met mooie praatjes nutteloze diensten proberen aan te smeren! Voordat u het weet, krijgt u torenhoge rekeningen toegestuurd… De Helpdesk van VOS/ABB krijgt geregeld mailtjes en telefoontjes binnen van leden die zich door bedrijven misleid voelen.

Als u bijvoorbeeld door een formulier in te vullen ingaat op een aanbod dat mooi klinkt maar dat u in feite helemaal niet nodig hebt, kunt u eraan vast komen te zitten. Vaak blijkt het mooie aanbod een lege huls en betaalt u dus letterlijk voor niets.

Een foutje is zo gemaakt, zeker als bijvoorbeeld telefonisch of per e-mail wordt gesuggereerd dat u eerder zaken met het betreffende bedrijf hebt gedaan. Het resultaat kan zijn dat u een rekening krijgt van soms wel duizenden euro’s. Als u niet betaalt, kunnen aanmaningen volgen en zelfs incassobureaus…

Op de website van collega-organisatie Verus staan aandachtspunten aan de hand waarvan u kunt bepalen of er al dan niet daadwerkelijk een rechtsgeldige overeenkomst tot stand is gekomen.

Mocht u van VOS/ABB advies willen, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Informatie: Helpdesk, 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, helpdesk@vosabb.nl

Deel dit bericht: