Het Outbreak Management Team (OMT) bekijkt of met een eventuele verlenging van de kerstvakantie het aantal coronabesmettingen kan worden beperkt. Het ANP meldt dat ‘ingewijden’ een bericht van RTL Nieuws hierover bevestigen.

Het vermoeden bestaat dat er een oorzakelijk verband is tussen de herfstvakantie en de daarop volgende daling van het aantal coronabesmettingen. De gedachte is nu dat met een verlenging van de kerstvakantie het aantal contacten tussen leerlingen en daarmee het aantal coronabesmettingen kan worden beperkt.

Het zou met name gaan om leerlingen in de leeftijd van het voortgezet onderwijs, omdat onder hen het aantal besmettingen de laatste tijd toeneemt. Die toename zou niet te zien zijn onder kinderen in de basisschoolleeftijd.

Het OMT adviseert het kabinet over de coronasituatie en mogelijke maatregelen om het virus in te dammen. Naar verwachting op 8 december houden premier  Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport weer een coronapersconferentie. Zij zullen dan bekendmaken welke maatregelen gelden in de periode rond Kerstmis en oud en nieuw.

Deel dit bericht: