Het project Wereldwijzer geeft leerlingen een bredere blik. Daarover gaat een artikel in het BOOR iMagazine van het openbaar onderwijs in Rotterdam.

De tijd van versnipperde groepjes kinderen die lessen moeten skippen en veel te weinig weten over elkaars achtergrond is voorbij. Op Openbare Montessorischool De Korf in Rotterdam-West krijgen alle leerlingen les in alle geloofsovertuigingen en levensbeschouwingen. Gewoon onder schooltijd zodat niemand iets hoeft te missen. Lees het artikel:

Nieuw carrouselmodel voor lessen levensbeschouwing

In het novembernummer van magazine Naar School! van VOS/ABB staat in de rubriek Trots! ook een artikel over dit bijzondere Rotterdamse project:

Levensbeschouwing, maar dan anders

In maart dit jaar zetten BOOR, VOS/ABB en het Centrum voor Vormingsonderwijs hun handtekeningen onder het convenant Wereldburger worden. Hieruit is het project Wereldwijzer gegroeid. Dit schooljaar zijn vijf BOOR-basisscholen ermee gestart. De komende jaren wordt dit aantal uitgebreid.

Het nieuwe carrouselmodel voor lessen levensbeschouwing kan natuurlijk ook voor uw openbare school of scholen interessant zijn! Neem contact op met adviseur Tamar Kopmels van VOS/ABB: 06-30056066, tkopmels@vosabb.nl

Deel dit bericht: