Scholen mogen zelf beslissen of zij waarschuwende gastlessen tegen abortus laten verzorgen, en ook door welke organisatie zij dat laten doen. Een woordvoerder van het ministerie van OCW zegt in een verhaal van NOS Stories over anti-abortuslessen dat leraren altijd wel duidelijk moeten maken dat abortus een recht is in Nederland, ‘waardoor leerlingen zelf in staat zijn om een mening te vormen’.

Diverse organisaties van gynaecologen, abortusartsen, Expertisecentrum seksualiteit Rutgers en Fiom, een stichting die vrouwen adviseert bij ongewenste zwangerschap, roepen op tot strengere regels voor gastlessen in het voortgezet onderwijs en mbo over abortus.

Aanleiding voor hun zorgen, meldt NOS Stories, is het toenemende aantal organisaties die leerlingen door middel van gastlessen ervan willen overtuigen dat abortus niet goed is. Honderden jongeren van tientallen, voornamelijk christelijke scholen kregen de afgelopen jaren zo’n gastles, blijkt uit onderzoek door NOS Stories.

In de lessen komt volgens NOS Stories expliciet anti-abortusgeluid voor en in sommige gevallen zou informatie misleidend of zelfs aantoonbaar onjuist zijn. Het gaat om de christelijke pro-life-organisatie Schreeuw Om Leven, de eveneens christelijke Nederlandse Patiënten Vereniging en de Canadese anti-abortusbeweging CCBR. Ook de organisatie ProLife Europe biedt dit soort gastlessen aan.

Lees meer…

Deel dit bericht: