De zomervakantie wordt niet korter en de kerstvakantie blijft gewoon twee weken. Plannen om de vakantieperiodes te wijzigen vanwege het risico dat het coronavirus in de winter weer kan opleven, gaan niet door. Dat melden onderwijsminister Dennis Wiersma en gezondheidsminister Ernst Kuipers in een gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer.

Het plan was om de kerstvakantie een week langer maken en de zomervakantie een week korter om het effect te verkleinen van een eventuele opleving van het coronavirus in de winter. De onderwijsministers Robbert Dijkgraaf en Dennis Wiersma wezen er in een eerdere brief aan de Tweede Kamer op dat het coronavirus de afgelopen jaren steeds in de winter piekte en dat daarom de kerstvakantie met een week moest worden verlengd om een mogelijke lockdown voor te zijn ‘zodat leerlingen zo min mogelijk les missen’. De extra week die aan de kerstvakantie zou worden geplakt, zou van de zomervakantie af moeten. Het plan riep direct veel verzet op van onder anderen leraren en ouders.

Wiersma en Kuipers melden nu dat vanuit het RIVM ‘geen duidelijke noodzaak uit gezondheidsperspectief blijkt’ om de vakantieperiodes te wijzigen. Ook wijzen zij erop dat ‘het maatschappelijk debat laat zien dat dit onwenselijk is’.

Lees meer…

Deel dit bericht: