Op 11 oktober is er een online sessie voor schoolleiders en andere geïnteresseerden over het verbod op mobieltjes in de klas. Deze sessie wordt georganiseerd door de VO-raad en Kennisnet.

Voor de zomervakantie werd bekend dat minister Robbert Dijkgraaf met onder andere de VO-raad afspraken had gemaakt over het gebruik van mobieltjes en andere apparaten, zoals smartwatches en tablets. Afgesproken is dat deze apparaten vanaf 1 januari volgend jaar niet meer zijn toegestaan in de klas, tenzij ze daar educatief worden gebruikt. De afspraken zijn uitgewerkt in een richtlijn, niet in een wettelijk verbod. Het primair onderwijs neemt de richtlijn (nog) niet over, meldde de PO-Raad nadat de minister in juli met het nieuws naar buiten was gekomen.

Tijdens de online sessie op 11 oktober, die wordt georganiseerd door de VO-raad en Kennisnet, wordt de richtlijn toegelicht. Er is dan ook ruimte voor (praktische) vragen. De sessie is van 16 tot 17 uur. U kunt zich online aanmelden.

n het meinummer van magazine Naar School van VOS/ABB legt CDA-Tweede Kamerlid René Peters uit waarom hij voor een verbod op mobieltjes is en vertelt mediadeskundige Daniël Lechner waarom hij dat een slecht idee vindt.

Lees het artikel Moeten we de smartphone de klas uit sturen?

Deel dit bericht: