Oostenrijk gaat vanwege het sterk oplopend aantal coronabesmettingen in lockdown. De scholen blijven in principe open, maar ouders kunnen ervoor kiezen hun kind thuis te laten om het risico van besmetting te verkleinen. Het aantal besmettingen onder kinderen van 5 tot 14 jaar ligt in Oostenrijk twee keer zo hoog als gemiddeld in dat land.

Onderwijs op locatie zal ‘niet de regel’ zijn, melden de Oostenrijkse media. Het komt erop neer dat deels online onderwijs op afstand wordt georganiseerd en dat ouders hun kind thuis mogen houden. De leerlingen kunnen hun leraren om advies vragen over wat zij thuis kunnen doen.

Wie naar school gaat, moet zich drie keer per week laten testen op corona. Als één leerling besmet blijkt, moet alle klasgenoten vijf dagen achtereen een antigeentest afnemen. In de Oostenrijkse scholen moet iedereen een mondkapje dragen, ook tijdens de lessen. Tijdens de lockdown worden geen repetities of overhoringen ingepland.

Onderwijsminister Heinz Faßmann (ÖVP) heeft altijd gezegd dat schoolsluitingen moesten worden vermeden. ‘De school is open, niet alleen voor opvang, maar ook voor onderwijs’, zo benadrukt hij naar aanleiding van de lockdown.

De lockdown in Oostenrijk gaat in op maandag 22 november en gaat minimaal 10 en maximaal 20 dagen duren.

Deel dit bericht: