‘Samen leven en samen leren staat bij ons centraal, samen werken is het kernwoord.’ Dat benadrukt bestuurder Marco Brinkhuis van OcTHO, de stichting voor openbaar primair onderwijs op het Zeeuwse eiland Tholen.

De Thoolse Bode sprak met Brinkhuis naar aanleiding van de Week van Openbare Scholen. In deze jaarlijkse actieweek die wordt georganiseerd door VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO), laten openbare scholen in heel Nederland zien wat de kernwaarden gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting betekenen. Dat doen ze onder het motto ‘waar verhalen samenkomen’.

De kernwaarden zijn volgens Brinkhuis van groot belang om kinderen voor te bereiden op de wereld waarin ze met elkaar samenleven. ‘Ik heb het gezien bij mijn eigen kinderen toen ze van de basisschool naar de middelbare school gingen. Zij hadden misschien wat te weinig bagage meegekregen voor de grote stad. Het was voor hen echt enorm wennen om ineens te maken te krijgen met zoveel mensen die heel anders leefden en dachten’, aldus Brinkhuis.

Lees meer…

Deel dit bericht: