Van 21 tot en met 25 maart is de Week van Openbare Scholen. In deze jaarlijks terugkerende week laten leerlingen, leerkrachten, schoolleiders en bestuurders zien waar het openbaar onderwijs voor staat. Scholen zetten bijvoorbeeld met open dagen of inspirerende acties zichzelf in de schijnwerpers.

De inspirerende acties hebben raakvlakken met de kernwaarden gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting. Denk hierbij aan een debat- of dialoogmiddag, een samenwerkingsproject tussen een basisschool en een middelbare school, een inloopochtend voor ouders en buurtbewoners of een actie in de buurt waarmee de school laat zien dat die midden in de samenleving staat. Ook zijn er acties mogelijk waarbij leerlingen hun stem laten horen over kwesties die de school raken, zoals de herinrichting van het schoolplein.

Op het gezamenlijke kernwaardenportaal www.openbaaronderwijs.nu van VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) staat alle informatie over de Week van Openbare Scholen. Daar vindt u videoverhalen over het karakter van het openbaar onderwijs en ook promotiematerialen die u voor deze speciale week kunt gebruiken.

Deel dit bericht: