De zeven openbare basisscholen in de gemeente Helmond schrappen komend schooljaar de vrijwillige ouderbijdrage. ‘We willen af van het stigma en de druk die onder ouders kan ontstaan als ze niet kunnen betalen’, zegt bestuurder Hans Fuchs van Openbare Basisscholen Helmond in het Eindhovens Dagblad.

Fuchs benadrukt het motto ‘iedereen is welkom’. Hij stelt in de regionale krant dat al het onderwijs gratis moet zijn. Het besluit om de vrijwillige ouderbijdrage te schrappen, heeft steun van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad en het algemeen bestuur van de stichting. Grote financiële gevolgen voor de organisatie heeft het niet, omdat de ouderbijdrage slechts 0,44% is van de totale bekostiging van Openbare Basisscholen Helmond.

De stichting volgt de eveneens Brabantse scholenkoepel SAAM, die in 2019 als eerste onderwijsstichting in Nederland besloot om een einde te maken aan de vrijwillige ouderbijdrage. Daarover verscheen in februari 2020 een artikel in magazine Naar School! van VOS/ABB.

Lees het artikel:

Wetswijziging ouderbijdrage: een besluit met gevolgen

Deel dit bericht: