In Bestuur en management, Kwaliteit en excellentie, Nieuws, Politiek, Tweede kamer

Ouders van kinderen in groep 7 of 8 van het primair onderwijs of in de eerste of tweede klas van het voortgezet onderwijs vinden het belangrijk dat er via internet objectieve, betrouwbare en onderling vergelijkbare informatie over scholen beschikbaar is. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van het ministerie van OCW.

Ouders zoeken deze informatie vooral op de website van de (toekomstige) school van hun kind. Ook de website van de Inspectie van het Onderwijs wordt vaak bezocht. Dat geldt in mindere mate voor overige vergelijkingssites, zoals Scholen op de kaart, Scholenkeuze, Kies je school en 10000 scholen. Verder blijkt uit de peiling dat ouders over het algemeen tevreden zijn over de informatie die zij op deze websites vinden.

Nog wel een grote opgave
Staatssecretaris Sander Dekker van OCW schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat met name de website Scholen op de kaart beter moet worden benut. Dit moet volgens hem ‘dé website’ worden ‘voor ouders en leerlingen om hun keuze voor een school te starten’.

Scholen op de kaart is incompleet, omdat nog niet alle scholen daar hun informatie op zetten. Er ligt wat dit betreft volgens Dekker ‘nog wel een grote opgave’.

Delen