In Bedrijfsvoering, Bekostiging, Bestuur en management, Financiën, Gemeenten, Identiteit, Kwaliteit en excellentie, Nieuws, Politiek

De ongeveer 550 leerlingen van het Aloysius College in Den Haag gaan naar een andere school. Alleen de eindexamenkandidaten kunnen het schooljaar afmaken. Dat blijkt uit het noodplan dat het schoolbestuur woensdagmiddag heeft gepresenteerd, meldt Omroep West.

De regionale omroep voor de regio Den Haag meldt dat de niet-examenleerlingen op 23 november op een andere school beginnen. Er komt een website voor leerlingen en ouders waar zij alle informatie over de andere scholen in Den Haag en omgeving kunnen vinden.

Het Aloysius College is al lange tijd financieel niet meer levensvatbaar. Het aantal leerlingen is te laag, volgens de inspectie is het onderwijs er slecht en bovendien zijn het gebouw en het personeel te duur.

In het najaar van 2014 zou de school al dichtgaan, maar vermogende oud-leerlingen kwamen met een reddingsplan. Dat heeft de school echter niet kunnen redden.

Jezuïeten
Het Aloysius College werd opgericht in 1917. Het stond altijd bekend als een zeer gedegen rooms-katholiek bolwerk van de jezuïetenpaters. Het was een jongensschool. Pas in 1971 werden meisjes er toegelaten.

Er zaten verscheidene bekende Nederlanders op het Aloysius College, onder wie componist Louis Andriessen, topdiplomaat en oud-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot, KVP-politicus Norbert Schmelzer en meer recent, toen ook meisjes er welkom waren, hockey-international Naomi van As.

Delen