Vanaf 23 maart zijn vrijwel alle coronamaatregelen verleden tijd. Voor scholen is het van belang om te weten dat wel het advies blijft gelden om binnenruimtes voldoende te ventileren.

De afgelopen weken zijn er weer meer coronabesmettingen, maar de huidige virusvariant is minder ziekmakend. Slechts een beperkt aantal mensen belandt nog met corona op de intensive care. Daarom heeft het kabinet besloten de coronamaatregelen verder te versoepelen.

Het komt erop neer dat bijna alle maatregelen verdwijnen en dat er alleen nog adviezen blijven gelden. Een daarvan is om binnenruimtes voldoende te blijven ventileren. Ook blijven de adviezen van kracht om thuis te blijven bij coronaklachten, geregeld de handen te wassen en om te hoesten of niezen in de elleboog.

Het advies om preventief twee keer per week te zelftesten in het onderwijs vervalt. Scholen die door willen gaan met zelftesten, kunnen de komende weken nog wel gratis testen blijven aanvragen voor leerlingen en leraren.

Mondkapjes zijn vanaf 23 maart alleen nog verplicht in het vliegtuig en op het vliegveld achter de douane. Het blijft (uiteraard) wel toegestaan om elders een mondkapje te dragen.

Lees meer…

Deel dit bericht: