Leerlingen van ISW Hoogeland in Naaldwijk zijn in de kerstvakantie een online petitie gestart tegen verplichte gymkleding. Daartoe behoort een korte broek. Onder anderen islamitische meisjes willen die liever niet dragen, vertellen ze aan Omroep West.

De 16-jarige leerlingen Imen en Ahad wijzen erop dat op hun interconfessionele school veel meisjes zitten die hoofddoekjes en bedekte kleding dragen. ‘Bij gym moeten zij dan een kort broekje en een shirtje aan. Dat is eigenlijk de omgekeerde wereld van wat ze normaal aan hebben’. Volgens hen hebben ook leerlingen met een stevig postuur moeite met de verplichte korte broek en het gymshirtje.

Omroep West meldt dat het schoolbestuur verbaasd is over de petitie. ‘Leerlingen die naar deze school gaan, weten wat ze kunnen verwachten’, zo citeert de regionale omroep adjunct-directeur Peet van der Knaap. Hij wijst erop dat de kledingvoorschriften te maken hebben met de veiligheid van de leerlingen: ‘Bij wijde kleding met lange mouwen en pijpen, kunnen leerlingen ergens achter blijven haken.’

De online petitie is inmiddels ruim 5200 keer ondertekend.

Bekijk het item van Omroep West

Deel dit bericht: