De PO-Raad is op zoek naar een nieuwe voorzitter van het bestuur. De huidige voorzitter Rinda den Besten vertrekt conform de statuten van de sectororganisatie na twee termijnen van vier jaar.

Den Besten werd in 2013 voorzitter van de PO-Raad. Daarvoor was zij vanaf 2006 namens de Partij van de Arbeid wethouder in de gemeente Utrecht. Den Besten is de tweede voorzitter van de PO-Raad. Zij volgde Kete Kervezee op, die voorzitter was sinds 2008, toen de PO-Raad op initiatief van onder andere VOS/ABB en de andere profielorganisaties werd opgericht.

Vicevoorzitter van de PO-Raad is Anko van Hoepen. Hij trad aan in 2017 en is net begonnen aan zijn tweede termijn. Van Hoepen was hiervoor bestuursvoorzitter van de Zeeuwse Alpha Scholengroep voor christelijke primair onderwijs, die is opgegaan in de Albero Scholengroep voor openbaar en christelijk primair onderwijs op Noord- en Zuid-Beveland.

De PO-Raad meldt op zoek te zijn naar ‘een aansprekende persoonlijkheid met een authentieke en heldere visie’. Kandidaten voor het voorzitterschap moeten ‘een boegbeeld’ kunnen zijn ‘dat vertrouwen wekt en natuurlijk gezag uitstraalt’.

Lees meer…

Deel dit bericht: