Een 38-urige werkweek waarin leraren elke dag van 9 tot 5 uur op school zijn en ’s avonds geen werk mee naar huis nemen. Het Stedelijk Onderwijs in Antwerpen wil daarmee gaan proefdraaien om het werkplezier te vergroten en het lerarentekort tegen te gaan, meldt de Gazet van Antwerpen.

De proef zal worden uitgerold in twee nieuwe scholen. ‘We denken niet dat dat dé oplossing zal zijn tegen de uitval van en het tekort aan leerkrachten, maar hopelijk is het wel een stukje van de puzzel’, zo citeert de krant personeelsdirecteur Jan Torfs van het Stedelijk Onderwijs in Antwerpen.

‘We gaan er in september van start met een volledig nieuw team en het idee is dat we alle werk gaan verdelen onder alle aanwezige collega’s. Dat kan betekenen dat de ene leerkracht wat meer lesgeeft, maar een andere zal dan misschien wat meer lessen voorbereiden of andere taken doen. Door de taken beter te verdelen, zal iedereen ’s avonds om 17 uur gewoon naar huis kunnen gaan, zonder werk mee te nemen’, aldus Torfs.

Hij zegt ervan overtuigd te zijn dat leraren meer werkplezier zullen ervaren als zij elke dag van 9 tot 5 op school aanwezig zijn en ’s avonds geen werk meer mee naar huis nemen.

Lees meer…

Deel dit bericht: