Rector Eric van ’t Zelfde van openbare scholengemeenschap Hugo de Groot in Rotterdam overweegt de politiek in te gaan. In NRC Handelsblad herhaalt hij wat hij eerder op de regionale zender Radio Rijnmond zei.

‘Ik zou een politieke carrière niet uit de weg gaan. Er zou dan een partij van politie, zorg en onderwijs moeten komen. Deze mensen zijn zo verdienstelijk voor de maatschappij dat zij een belastingvrije voet van tienduizend euro zouden moeten hebben. Dan krijgen ze een flinke koopkrachtstijging en hoeft de overheid ook niet meer salaris uit te keren. Nederland investeert wel in haat en oorlog met de aanschaf van JSF-straaljagers, maar niet in de toekomst van onze leerlingen. Dat vind ik een discussie waard’, zo citeert journalist Mitchell Daamen de rector van OSG Hugo de Groot in Rotterdam-Zuid.

Van ’t Zelfde zei dit in april ook al op de regionale zender RTV Rijnmond. Hij herhaalt in NRC bovendien zijn pleidooi om in het onderwijs een maand te gaan staken. De rector ergert zich al jaren aan het in zijn ogen buitengewoon tekortschietende onderwijsbeleid van de rijksoverheid.

Tot 2008 zat Van ’t Zelfde namens de SP in de gemeenteraad van zijn woonplaats Schiedam. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 was hij lijstduwer van de Schiedamse SP’ers.