De Respect Education Foundation wil Respect Jongerenraden oprichten. Deze raden zijn bedoeld voor leerlingen uit het primair of voortgezet onderwijs of het mbo.

De Respect Education Foundation wil kinderen en jongeren betrekken bij het vormgeven van onderwijs en lesmaterialen. De Respect Jongerenraden gaan zich daar onder andere mee bezighouden. ‘Daarnaast vinden we het belangrijk dat jongeren actuele onderwerpen kunnen aandragen aan de hand van behoeftes die zij signaleren binnen hun eigen doelgroep’, zo meldt de Respect Education Foundation.

Iedere Respect Jongerenraad zal bestaan uit een groep leerlingen die een doorsnede van hun school vertegenwoordigt. Met deze leerlingen wordt in kaart gebracht hoe zij denken over actuele maatschappelijke issues. Ook het onderwijs komt aan bod.

VOS/ABB is partner van de Respect Education Foundation. Deze organisatie werkt sinds de oprichting in 2006 aan inclusief burgerschap en een veilige samenleving waarin jongeren zich thuis en geaccepteerd voelen.

Lees meer…

Deel dit bericht: