‘Wij zien geen enkel bewijs dat er meer besmettingen zijn nu de scholen weer open zijn gegaan.’ Dat zegt Jacco Wallinga van de afdeling Modellering van Infectieziekten van het RIVM tegen de NOS.

De uitspraak van Wallinga heeft betrekking op de basisscholen, die op maandag 11 mei deels weer op locatie gingen lesgeven. Vandaag – maandag 8 juni – zijn de basisscholen weer volledig open. Het voortgezet onderwijs begon op dinsdag 2 juni met gedeeltelijk les op locatie.

Wallinga legt aan de NOS uit dat het RIVM kijkt naar het besmettingsgetal. Dat is volgens hem niet gewijzigd sinds de gedeeltelijke herstart van de basisscholen. ‘Wat je wel ziet is een hele lichte stijging, maar dat kan ook zijn doordat mensen zich iets minder aan de basisregels houden. Maar echt een duidelijk sprongetje, dat je kunt herleiden tot een gebeurtenis op 11 mei of iets daarna, zien we niet.’

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat kinderen tot 12 jaar nauwelijks besmettelijk zijn. Bovendien worden ze na besmetting met het coronavirus over het algemeen minder ziek dan volwassenen.

Lees meer…

Deel dit bericht: