De provincie Overijssel is akkoord met de locatie in Wanneperveen voor het nieuwe gebouw voor Samenlevingsschool De Lisdodde. Deze school is in 2017 ontstaan uit openbare basisschool ’t Vonder en christelijke basisschool Wennepe. Het fusietraject werd begeleid door directeur Hans Teegelbeckers van VOS/ABB.

Dat De Lisdodde een samenlevingsschool is, betekent dat iedereen er van harte welkom is, ongeacht maatschappelijke, culturele en levensbeschouwelijke achtergrond. Verschillen worden geaccepteerd en gerespecteerd. De gedachte achter de samenlevingsschool is dat kinderen samen leren, samen leven en samen spelen. De Lisdodde wordt door Wanneperveen gezien als een verrijking voor het dorp.

De samenlevingsschool zit nu nog op twee locaties, maar er komt één nieuw gebouw. De provincie Overijssel is nu akkoord met de voorgestelde locatie. Wethouder Marcel Scheringa (ChristenUnie) van de gemeente Steenwijkerland, waar Wanneperveen onder valt, is blij dat de seinen nu op groen staan. Het is volgens hem het resultaat van een mooie samenwerking met de schoolbesturen en de inwoners van Wanneperveen.

Lees meer…

Deel dit bericht: