Er zijn nog enkele plaatsen op de extra mediatraining van 7 april. Deze training is alleen voor VOS/ABB-leden en is specifiek toegesneden op onderwijsorganisaties. Wij kunnen u deze training bieden tegen een zeer scherp tarief.

Voor de eerste mediatraining op 17 maart was het maximumaantal deelnemers zo snel bereikt, dat we een tweede sessie hebben georganiseerd. Deze is op 7 april en hiervoor kunt u zich nog aanmelden.

Pers op het schoolplein

De steekpartij op het Corbulo College in Voorburg, de examenfraude op scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam, een brand, een zedenincident, een fusie of sluiting van scholen. Allemaal gebeurtenissen met een grote impact voor de leerlingen, docenten, ouders en de omgeving van de school.

De pers staat direct op het schoolplein. Wat zegt u dan? VOS/ABB biedt u de mogelijkheid om tegen een zeer scherp tarief een mediatraining te volgen die is toegesneden op onderwijsorganisaties. De training wordt verzorgd door zelfstandig communicatieadviseur Ronald Brouwers.

Controle houden

Wij horen vaak van onze leden dat mediatrainingen zó duur zijn, dat ervan af wordt gezien. Dit was voor ons reden om op zoek te gaan naar een goede trainer met kennis en ervaring die tegen een scherp tarief speciaal voor het onderwijs wil werken.

Ronald Brouwers bleek diegene te zijn. Hij maakt al deel uit van de crisiscommunicatiepool die VOS/ABB altijd voor de leden klaar heeft staan. Zijn kennis en ervaring met crisiscommunicatie komt uit zijn tijd bij RTV Rijnmond. Daar was hij tot 2012 adjunct-hoofdredacteur. RTV Rijnmond is als regionale calamiteitenzender voor Rotterdam en omgeving verantwoordelijk voor heldere communicatie over risico’s en incidenten.

Brouwers: ‘Een crisis komt altijd onverwacht. De eerste reactie in het onderwijs en daarbuiten is er vaak een van afwachten of hopen dat het overwaait, maar dat is tegenwoordig met sociale media een illusie. Snel en transparant communiceren is van groot belang. Dat voorkomt geruchtenvorming en zorgt ervoor dat de omgeving van de school bij de crisis wordt betrokken. Dat wekt vertrouwen. Controle houden op de crisis begint met controle houden op de communicatie.’

Waar bestaat de training uit?

De training duurt een dag. U krijgt theoretische kennis aangereikt en oefent natuurlijk in de praktijk. Brouwers heeft daarvoor audiovisuele apparatuur beschikbaar en stelt zich op als een kritische journalist die vragen stelt waarop u wellicht niet direct een goed antwoord weet. Zo is het net alsof u echt  de media te woord staat!

U ervaart hoe journalisten zich opstellen en leert hoe u in het belang van goede communicatie over uw organisatie het beste op hen kunt reageren.

Wat kost het?

De mediatrainingen die VOS/ABB door Ronald Brouwers kan laten verzorgen kosten 350 euro ex. btw per persoon op basis van zes deelnemers. Deze VOS/ABB-ledenprijs ligt duidelijk onder wat in de markt voor dergelijke trainingen gebruikelijk is. Het behoort tot de mogelijkheden om via Brouwers een mediatraining voor 12 personen met twee trainers te organiseren.

U kunt ervoor kiezen een mediatraining bij VOS/ABB in Woerden te volgen, maar het is ook mogelijk de training te laten verzorgen op de locatie van uw keuze. In dat geval kunt u met collega’s binnen of buiten uw eigen organisatie een groepje van zes of 12 deelnemers samenstellen.

Als de training bij ons in Woerden plaatsvindt, zit het gebruik van de zaal in ons kantoor en een eenvoudige lunch in de prijs inbegrepen (en natuurlijk ook koffie, thee en dergelijke). Dat is niet het geval voor eventuele zaalhuur en/of consumpties op de locatie van uw keuze.

Tweede training op 7 april

Voor de eerste mediatraining op 17 maart in ons kantoor in Woerden was het maximumaantal deelnemers snel bereikt. De volgende training, ook in Woerden, wordt gegeven op donderdag 7 april. U kunt zich daarvoor aanmelden door een mailtje te sturen naar welkom@vosabb.nl onder vermelding van ‘Mediatraining 7 april’.

Vermeld ook duidelijk uw naam, de organisatie waarvoor u werkt, of u alleen of met collega’s wilt deelnemen (zo ja, met hoeveel) en het telefoonnummer waarop wij u kunnen bereiken.

Let op: de mediatrainingen die VOS/ABB aanbiedt, zijn alleen voor leden! Niet-leden kunnen er niet aan deelnemen.

Informatie: Martin van den Bogaerdt, 06-13190311, mvandenbogaerdt@vosabb.nl

Deel dit bericht: