Het Kennemer Lyceum in Overveen wil geen maaltijd- en pakketbezorgers meer over de vloer. Ook het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam stelt daar paal en perk aan, meldt NRC.

Het komt voor dat leerlingen online maaltijden bestellen en die op school laten afleveren. Bijvoorbeeld hamburgers, patat of kapsalons. Ook zijn er leerlingen die online kleding kopen en die op het adres van de school laten bezorgen. Zo komen hun ouders er niet achter wat ze hebben gekocht.

Directeur Peter de Zoete van het Kennemer Lyceum zegt in NRC dat het niet vaak voorkomt dat leerlingen maaltijd- of pakketbezorgers op school laten langskomen, maar hij heeft het liever niet, al die ‘vreemde jongens met scooters rond en in de school’.

Bij het Erasmiaans Gymnasium vinden ze het een slechte zaak dat leerlingen kiezen voor ongezonde maaltijden die ze online bestellen in plaats van gezonde producten uit de eigen schoolkantine. Rector Jacques van Hoof: ‘We hebben gezegd: onze eigen kantine is zo gezond mogelijk, als we dit toelaten, ondermijnen we alles.’

Lees meer…

Deel dit bericht: