Het Minkema College in Woerden is een van de vele scholen in Nederland die de dood betreuren van leerlingen die die in het vliegtuig zaten dat is neergeschoten boven Oekraïne. 

Rector Alice Timmermans van de openbare scholengemeenschap in Woerden meldt op de website van de school dat het verschrikkelijke nieuws over drie omgekomen leerlingen met grote verslagenheid is ontvangen. Ze waren aan boord van vlucht MH17 van Malaysia Airlines.

Ook basisschool De Groote Wielen in Rosmalen is geconfronteerd met het verlies van drie leerlingen. Ze kwamen uit twee bevriende gezinnen die in dezelfde straat woonden en samen met vakantie gingen. Het Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda heeft de dood van twee leerlingen te betreuren, net als de Anne Frank Montessorischool in Doesburg, de Minister Calsschool in Naarden en het Comenius College en het openbare A. Roland Holst College, beide in Hilversum. Die laatste school heeft ook een leraar verloren.

Bij de ramp is ook een leerling van basisschool St. Wilibrordus in het Brabantse dorpje Neerkant en tevens een leerling van openbare basisschool De Pas in het Noord-Limburgse dorp Helden omgekomen. Een eindexamenleerling van de openbare RSG De Borgen in het Groningse Leek is omgekomen, net als haar broertje die als groep 8’er afscheid had genomen van openbare basisschool Het Valkhof in het Drentse dorp Roden.

Hetzelfde geldt voor een leerling van openbare basisschool Lea Dasberg in Zutphen, een leerling van het openbare Segbroek College in Den Haag, een leerling van het Geert Groote College in Amsterdam, een leerling van basisschool Roald Dahl in Sint-Michielsgestel, een leerling van de openbare Koninklijke Scholengemeeschap in Apeldoorn en een leerling van het Rudolf Steiner College in Haarlem en het Sint-Vituscollege in Naarden.

De openbare Meester Kremerschool in Nederhorst den Berg betreurt de dood van een leerkracht. Dat geldt ook voor openbare basisschool De Cirkel in Amstelveen en voor basisschool De Regenboog in Uithoorn. Basisschool ’t Palet in Eindhoven meldt dat haar adjunct-directeur is omgekomen. Zij zou in het nieuwe schooljaar directeur van de school worden.

Ook een leraar van het Radius College in Breda stond op de passagierslijst van vlucht MH17. Dat geldt eveneens voor een leerkracht van basisschool De Bosuil in Eindhoven. Een leerkracht van openbare basisschool De Klimroos in Roosendaal, en een leerkracht van basisschool Oranje Nassau in Dordrecht zijn ook omgekomen. De betreffende leerkracht uit Hilversum gaf tevens les aan het Goois Lyceum in Bussum.

Een medewerker van de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl is ook bij de vliegramp om het leven gekomen. Het gaat om Tamara Ernst. Zij was adviseur bij dit gezamenlijke project van de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad.

Het aantal slachtoffers is zo groot, dat het ondoenlijk is een compleet overzicht van getroffen scholen en onderwijsgerelateerde organisaties te geven. Alle 298 inzittenden van vlucht MH17 zijn omgekomen. Er waren 196 Nederlanders aan boord. Malaysia Airlines heeft de passagierslijst online gezet.

Alles wijst erop dat het vliegtuig met een raket uit de lucht is geschoten. Het toestel is neergekomen in Oekraïens gebied dat in handen is van pro-Russische separatisten.

VOS/ABB leeft intens mee met de mensen die in hun persoonlijke omgeving zijn getroffen door deze vliegramp.

Deel dit bericht: