Scholenkoepel LVO Parkstad wil een grondig onderzoek naar de zelfdoding van een leerling van het openbare Grotiuscollege in Heerlen, meldt 1Limburg.

Het gaat om een 15-jarige jongen die in de kerstvakantie een einde aan zijn leven maakte, omdat hij werd gepest. 1Limburg meldt dat zijn familie de school verwijt te weinig te hebben gedaan tegen het pesten.

Directievoorzitter Frank Schings van LVO Parkstad zegt op de regionale nieuwssite dat hij niet in detail kan treden, maar volgens hem was ‘er zeker iets aan de hand’ met de 15-jarige jongen. ‘Hierbij zijn ook de huisarts, zorginstellingen en zelfs de politie betrokken geweest’.

Schings wil dat alles goed wordt onderzocht. ‘En de school is daar partij in. Daar waar wij fouten hebben gemaakt, zullen wij die erkennen’, aldus de directievoorzitter tegen 1Limburg.

Zelfdoding hartverscheurend

Staatssecretaris Sander Dekker van OCW meldt op Facebook dat hij de zelfdoding hartverscheurend vindt. ‘Het laat eens te meer zien dat de consequenties van pesten enorm kunnen zijn. Dat we altijd waakzaam moeten blijven dat het de kop niet opsteekt. En dat we moeten blijven benadrukken dat pesten onacceptabel is.’

Minister Jet Bussemaker van OCW reageerde woensdagavond in het tv-programma Jinek op het drama in Limburg. Zij riep iedereen op om niet weg te kijken als leerlingen worden gepest.

Er is een online condoleanceregister geopend.
Deel dit bericht: