Steeds meer scholieren beginnen een eigen bedrijfje. De krant Tubantia schrijft hierover naar aanleiding van nieuwe cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK).

De Twentse krant meldt dat vorig jaar in de provincie Overijssel meer dan vierhonderd minderjarige jongeren zich bij de KvK hebben ingeschreven als ondernemer. ‘En dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2018, toen 223 starters tot en met achttien jaar voor zichzelf begonnen’, zo staat in Tubantia.

Meer aandacht voor ondernemen

De krant sprak met woordvoerder Ursul Schaap van de KvK: ‘In het onderwijs is tegenwoordig meer aandacht voor ondernemen. Maar jongeren krijgen ook veel voorbeelden te zien van influencers, zij willen dat ook. Door internet is ondernemen bovendien makkelijker geworden. Wij vinden het mooi dat er jonge mensen zijn die geen krantenwijk nemen maar in plaats daarvan kiezen voor ondernemerschap.’

Volgens de KvK is vooral het beginnen van een webwinkel populair, maar minderjarige starters beginnen ook vaak een eigen bedrijfje in de reclame, fotografie, film of podiumkunsten. De trend dat steeds meer scholieren een eigen bedrijfje beginnen, is in het hele land te zien. Wat dit betreft in Flevoland de meest ondernemende provincie.

Lees meer…

Deel dit bericht: