Bijna alle schoolleiders vinden dat de herstart van het primair onderwijs na de corona-lockdown goed is verlopen. Dat meldt schoolleidersvakbond AVS op basis van een eigen peiling onder directeuren. De stichting Voor Werkende Ouders kreeg honderden klachten binnen.

Volgens AVS-directeur Petra van Haren waren directeuren vooral blij om hun leerlingen weer te zien. De AVS meldt ook op basis van de peiling dat schoolleiders tevreden zijn over de afspraken met ouders over het brengen en halen van de kinderen. Vrijwel alle scholen zouden duidelijke afspraken hebben gemaakt met de buitenschoolse opvang.

Een ander punt dat uit de peiling naar voren kwam, is dat slechts op 10% van de scholen alle leerlingen aanwezig waren. Op de helft van de scholen waren alle leraren er. ‘Gewone’ ziekte of angst voor besmetting met het coronavirus waren veelal de reden om niet naar school te komen.

De AVS zette de peiling uit onder 1100 schooldirecteuren. Uit de informatie van de vakbond wordt niet duidelijk hoeveel directeuren aan de peiling hebben meegewerkt.

Lees meer…

Werkende ouders

De stichting Voor Werkende Ouders schetst een minder positief beeld over de herstart. Bij het meldpunt Deuren weer geopend van deze stichting kwamen klachten binnen over kinderen die niet naar school mochten omdat ze een snotneus hadden als gevolg van hooikoorts. Ook werd er geklaagd over scholen die werken met shifts per dag in plaats van met hele dagen, waardoor ouders logistiek in de knel zouden komen.

Ook zouden kinderen van ouders met cruciale beroepen zijn geweigerd voor noodopvang nu de scholen weer open zijn. Kinderen voor wie wel noodopvang is geregeld, zouden van hot naar her worden verplaatst. Ook kwamen er klachten binnen over online onderwijs op afstand dat zou zijn gestopt, terwijl nog maar voor de helft van de tijd onderwijs op school wordt verzorgd.

In drie dagen tijd kwamen er bij het meldpunt 400 klachten van werkende ouders binnen.

Lees meer…

Deel dit bericht: