De gemeenten Arnhem en Teylingen zijn de winnaars van de Gouden Wortel 2022. De twee gemeenten ontvangen deze nieuwe prijs voor hun jarenlange ondersteuning van het schooltuinieren.

De Gouden Wortel is in het leven geroepen door de Alliantie Schooltuinen en het programma Jong Leren Eten. Zij hebben als doel het schooltuinieren in Nederland meer op de kaart te zetten. Om die reden riepen zij de maand mei uit tot Maand van de Schooltuin. Voortaan zullen elk jaar in mei zowel een grote als een kleinere gemeente die zich op inspirerende wijze inzet voor schooltuinieren in het zonnetje worden gezet.

Elk kind een schooltuin

Arnhem zet als grote gemeente in op stadsbreed moestuinieren met de ambitie ‘elk kind een schooltuin’. Deze ambitie is sterk verbonden aan beleidsdoelen op gebied van natuur, klimaat, voedsel en duurzaamheid. De Zuid-Hollandse gemeente Teylingen zorgt ervoor dat een lange traditie van schooltuinieren kan worden voortgezet vanuit een brede duurzaamheidsaanpak. De schooltuinen zijn daar letterlijk in de kern van de gemeente gepositioneerd.

De Gouden Wortels zijn uitgereikt tijdens de landelijke Schooltuinconferentie op de Floriade in Almere.

Deel dit bericht: