Demissionair onderwijsminister Arie Slob vindt het verantwoord om de scholen open te houden, ondanks de exploderende toename van het aantal kinderen dat besmet raakt met het coronavirus.

‘Ik begrijp dat er zorgen zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat scholen verantwoord open zijn. Het OMT zegt dat ook’, aldus Slob op Twitter. Hij wijst erop dat de meeste leraren zijn gevaccineerd en dat kinderen over het algemeen niet zo ziek worden van corona.

Bovendien gelden volgens hem nog steeds de basisregels. Als voorbeeld noemt hij dat iedereen thuis moet blijven bij klachten. Hij voegt hieraan toe dat voor ongevaccineerde leerlingen in het voortgezet onderwijs en ongevaccineerde leraren nog altijd het advies van kracht is om twee keer per week thuis een corona-zelftest te doen.

Slob benadrukt dat het heel belangrijk is dat de scholen openblijven, ‘want daar leer je het beste’. De afspraak in het kabinet is dat het onderwijs zoveel mogelijk buiten schot blijft. ‘Er zijn nu maatregelen op andere plekken genomen. We houden vinger aan de pols’, aldus de minister.

Deel dit bericht: