In Bestuur en management, Gemeenten, Kwaliteit en excellentie, Nieuws, Politiek

De Smart Education Hub van Samsung biedt het onderwijs veel kansen, zegt bestuursvoorzitter Jaap Hansen van de Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen (SOOOG).

SOOOG heeft de vierde Smart Education Hub van Nederland. De andere basisscholen met deze hubs staan in Nijmegen, Den Haag en Amsterdam. Dit programma is een initiatief van Samsung om door middel van ICT onderwijsinnovatie te stimuleren.

In openbare basisschool De Noordkaap in Oostwold is een zogeheten Smart Classroom ingericht met tablets, een smartboard en draadloos internet. ‘Wij willen innovatief onderwijs bieden om leerlingen beter voor te bereiden op de vaardigheden van de toekomst’, zegt bestuurder Hansen.

Hij benadrukt dat het gaat om onderwijs waarin de individuele leerling centraal staat en gestimuleerd wordt om zoveel mogelijk uit zichzelf te halen. ‘Tegelijkertijd willen we kinderen uitdagen om samen te leren. De Smart Education Hub biedt hiervoor enorme kansen’, aldus Hansen.

Volgens onderwijswethouder Bard Boon van gemeente Oldambt is de Smart Education Hub belangrijk voor de regio. ‘Voor een krimpregio als Oost-Groningen is het belangrijk dat wij een breed aanbod aan voorzieningen blijven bieden. Zoals kwalitatief goed én vooruitstrevend onderwijs.’

Lees meer…

Delen