Het bericht over Amsterdamse ouders die 20.000 euro zouden bieden om voor hun kind met andere ouders van school te ruilen is een broodjeaapverhaal. SP-Tweede Kamerlid Tjitske Siderius had er Kamervragen over gesteld.

‘Ik heb inmiddels begrepen dat mevrouw Siderius heeft willen verwijzen naar het bericht dat ouders € 20.000 zouden bieden aan andere ouders om van school voor voortgezet onderwijs te ruilen binnen de gemeente Amsterdam. Dit bericht bleek echter gebaseerd te zijn op een nepmelding op het forum van de Stichting Vrije Schoolkeuze Amsterdam. Omdat het een onjuist bericht betrof, zal ik hier niet op reageren’, aldus Dekker in antwoorden op de vragen van de SP.

De staatssecretaris meldt ook dat hem geen berichten hebben bereikt als zouden er ouders zijn die geld willen betalen aan de basisschool voor een hoger schooladvies voor hun kinderen. ‘Ook de Inspectie van het Onderwijs heeft geen enkel signaal ontvangen dat hiervan sprake zou zijn’, schrijft Dekker. Hij voegt daaraan toe dat het een kwalijke zaak zou zijn als van het bovenstaande sprake zou zijn.

Deel dit bericht: