Scholieren mogen nooit worden geweigerd omdat zij de waarden van de school niet zouden accepteren. Dat staat in het verkiezingsprogramma van Splinter.

Daarin staat ook dat in het basisschoolonderwijs aandacht moet worden besteed aan tolerantie ten aanzien van verschillen in seksualiteit, leeftijd, afkomst en dergelijke. Onder het kopje ‘Middelbare school’ vermeldt Splinter dat financiering van scholen vanuit het buitenland moet worden verboden, omdat scholen in Nederland niet mogen worden beïnvloed door anderen.

In zowel het basis- als voortgezet onderwijs moeten de klassen kleiner worden, vindt Splinter, omdat grote klassen een negatieve invloed zouden hebben op de kwaliteit van de les en bovendien voor hoge werkdruk zouden zorgen. In het verkiezingsprogramma staat ook dat de loonkloof tussen primair en voortgezet onderwijs moet worden gedicht, waarmee Splinter laat zien niet te weten dat dit reeds is gebeurd.

Splinter is tegen hoge ouderbijdragen. Het mag nooit zo zijn, vindt de partij, dat ouders niet voor een bepaalde school kunnen kiezen doordat de ouderbijdrage voor hen te hoog is. Een ander punt dat in het verkiezingsprogramma staat, is dat alle kinderen moeten leren om met tien vingers te typen.

Lees meer…

Deel dit bericht: