In Bedrijfsvoering, Bekostiging, Bestuur en management, Financiën, HRM beleid, Nieuws, Politiek, Tweede kamer

Den Haag is voor veel stakende leerkrachten van het basisonderwijs in het Noorden van het land te ver. Ze gaan donderdag niet demonstreren, maar blijven thuis, meldt het Dagblad van het Noorden.

De krant citeert de noordelijke rayonbestuurder Hayo Bohlken van de Algemene Onderwijsbond (AOb): ‘De noordelijke aanmeldingen voor de staking in Den Haag blijven achter bij die van de rest van het land. Veel mensen vinden Den Haag te ver. Leraren moeten drie uur heen en drie uur terug reizen voor een staking van anderhalf uur, dat hebben ze er niet voor over.’

Lees meer…

Code geel

Stakers die naar de landelijke bijeenkomst in het Zuiderpark in Den Haag gaan, moeten rekening houden met slecht weer. Het KNMI heeft voor donderdag code geel afgegeven als waarschuwing voor windstoten tot 100 km/h. In Zuid-Holland geldt code geel van 6 uur ’s ochtends tot 12 uur ’s middags. Daarna neemt de wind naar verwachting af. Het KNMI verwacht voor donderdag ook veel regen, ’s middags overgaand in buien.

De stakers kunnen donderdag vanaf 11.30 uur het terrein in het Haagse Zuiderpark op. De bijeenkomst begint om 13 uur en duurt tot circa 14.30 uur, dus het slechtste weer zou dan voorbij moeten zijn.

Onder anderen bestuurder Joop Witteveen van CNV Connectief zegt op Twitter dat leraren zich door code geel niet door laten tegenhouden:

De AOb verwacht dat er 30.000 stakers naar Den Haag komen. De bond denkt dat donderdag in verband met staking bijna alle 6500 basisscholen in Nederland gesloten blijven.

Delen