Kinderen in de basisschoolleeftijd zijn nu de groep met veruit de meeste coronabesmettingen. Ook onder leerlingen in het voortgezet onderwijs blijft het aantal bevestigde coronabesmettingen snel toenemen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM.

In de leeftijdsgroep 0-12 jaar nam in de week van 15 tot en met 21 november het aantal bevestigde coronabesmettingen met afgerond 65% toe ten opzichte van de week daarvoor. Dat is nog steeds een zeer sterke toename, maar minder dan in de week van 8 tot en met 14 november. Toen steeg het met 81%. Onder kinderen tot en met 12 jaar ligt het aantal coronabesmettingen volgens de jongste cijfers op ruim 1275 per 100.000 personen.

De leeftijdsgroep van het voortgezet onderwijs (13-17 jaar) laat een wat minder dramatisch beeld zien. In die groep steeg het aantal bevestigde coronabesmettingen in een week tijd met 48%, terwijl dat in de week daarvoor 51% was. Onder kinderen in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar ligt het aantal coronabesmettingen volgens de jongste cijfers van het RIVM op ruim 888 per 100.000 personen.

Ook onder ouders van basisschoolkinderen en leerlingen in het voortgezet onderwijs zijn veel coronabesmettingen. Dit wijst erop dat zijn door hun kinderen worden besmet.

Lees meer…

Deel dit bericht: