Twee op de drie mensen die in het basisonderwijs werken, willen dat in de huidige coronasituatie de scholen minimaal een week dichtgaan. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

Hun visie staat haaks op die van het Outbreak Management Team (OMT), dat het onderwijs wil uitzonderen van extra coronamaatregelen. ‘Er is (…) één onderdeel van de samenleving waarbij het OMT nieuwe beperkende maatregelen wil vermijden en dat is het primair en voortgezet onderwijs’, zo staat in het 130e OMT-advies aan het demissionaire kabinet. Het OMT motiveert dit door erop te wijzen dat er ’toenemend wetenschappelijk bewijs is voor schade aan de ontwikkeling van kinderen als zij sociale schoolcontacten en onderwijs ontberen’.

Uit het onderzoek van EenVandaag, waarvoor 600 leraren, schooldirecteuren en medewerkers werden benaderd, komt naar voren dat veel mensen in het basisonderwijs wel strengere maatregelen willen. Bijna tweederde (63%) is voorstander van een tijdelijke sluiting nu de besmettingen onder basisschoolleerlingen hard oplopen. De optie de meeste steun krijgt, is het verlengen van de kerstvakantie.

Lees meer…

Deel dit bericht: