Coulance voor scholen die nog niet voldoen aan AVG

Scholen die op 25 mei nog niet voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) hoeven niet bang te zijn dat ze direct een hoge boete krijgen van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Dat blijkt uit wat voorzitter Aleid Wolfsen van de AP tegen de NOS heeft gezegd: ‘We blijven een redelijke toezichthouder. Als er wat gebeurt, kijken we wat er aan de hand is: wil een school het op orde hebben en zijn ze op de goede weg? Daar houden we rekening mee’, aldus Wolfsen.

Lees meer…

De AVG is de nieuwe Europese privacywet. Alle organisaties die persoonsgegevens verwerken, moeten daaraan voldoen. De AVG is de strengere vervanger van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Leden van VOS/ABB kunnen gebruikmaken van een prima aanbod op het gebied van de AVG. Dit aanbod is ontwikkeld in samenwerking met Wille Donker advocaten.

Ga naar het AVG-aanbod van VOS/ABB

 

Hulp bij privacy: website met info over AVG

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft op de website hulpbijprivacy.nl op een rij gezet wat onder andere scholen moeten doen om te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Vanaf 25 mei 2018 zal de AVG van toepassing zijn. Dan gelden overal in de Europese Unie dezelfde privacywetten. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Deze verandering brengt werk met zich mee voor alle organisaties, dus ook voor scholen.

Op de website hulpbijprivacy.nl geeft de AP allerhande informatie. Zo kunt u doorklikken naar de AVG-regelhulp. Dat is een stappenplan dat in beeld brengt waaraan u kunt werken om goed voorbereid te zijn op de AVG. Ook kunt er een lespakket over de AVG downloaden.

Lees meer…

AVG-ledenaanbod VOS/ABB

VOS/ABB heeft in samenwerking met Wille Donker advocaten een ledenaanbod ontwikkeld waarmee u uw school AVG-proof kunt maken.

Lees meer… 

Op 15 februari kunt u bij ons in Woerden naar een informatiebijeenkomst over het AVG-ledenaanbod.