Vier onderwijsorganisaties in Tilburg en De Kempen gaan elk fuseren met een onderdeel van de Kinderopvanggroep tot één organisatie voor onderwijs en kinderopvang. Doel van deze fusie is een kansrijke start voor elk kind. ‘Door de krachten te bundelen kan er in de toekomst vanuit één gezamenlijke visie gewerkt worden aan doorgaande leer- en ontwikkellijnen voor kinderen van 0 tot 13 jaar’, zo melden de samenwerkende organisaties.

‘Samenwerken vanuit één organisatie als één team biedt nieuwe kansen om meer voor kinderen, ouders en medewerkers te betekenen. Het realiseren van een rijke schooldag en brede talentontwikkeling doen we door aanbod van onderwijs en kinderopvang door nauw samenwerkende partners en is zoveel mogelijk in de buurt.’ Het aanbod zal cultuur, sport, bewegen en muziek bevatten en bovendien extra ondersteuning op school en daarna.

De fusie betekent volgens de samenwerkende organisaties voor medewerkers dat zij bredere loopbaan- en ontwikkelmogelijkheden krijgen. Bovendien zal de fusieorganisatie volgens hen beter kunnen anticiperen op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

De betrokken onderwijsorganisaties bij deze fusie zijn de bij VOS/ABB aangesloten stichtingen Opmaat Groep en Tangent en Xpect Primair en SKOzoK. De kinderopvangorganisatie waarmee zij de fusieovereenkomst hebben ondertekend, is de Kinderopvanggroep. Deze maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk wordt per 1 januari gesplitst in vier nieuwe organisaties. Elk onderdeel zal met een van de onderwijsorganisaties fuseren.

Deel dit bericht: