Twee derde van het personeel in het primair onderwijs vindt het onverstandig dat verkouden kinderen naar school komen. Een derde vindt het prima. Dat meldt de Algemene Onderwijsbond (AOb) op basis van een eigen peiling waaraan 3000 vakbondsleden deelnamen.

Leerlingen tot 13 jaar die snotterig zijn mogen weer naar school. Eerst lag de leeftijdsgrens op 6 jaar, maar minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloot die grens op 13 jaar te leggen. Dit om de teststraten van de GGD’s enigszins te ontlasten en ook omdat kinderen tot 13 jaar het coronavirus nauwelijks zouden verspreiden.

Dit stelt veel AOb-leden niet gerust, zo blijkt uit de peiling van de bond.  Leraren vrezen vooral dat klassen vaker naar huis moeten door het zogeheten snotneusbesluit. Want personeel dat verkouden is, mag niet naar school. Er zijn ok leraren die aangeven dat het coronavirus zich toch via kinderen van ongeveer 12 jaar zal verspreiden.

AOb-voorzitter Eugenie Stolk concludeert op basis van de resultaten van de peiling, dat het snotneusbesluit niet goed valt bij het grootste deel van het personeel. ‘Het aantal besmettingen loopt op en tegelijkertijd de maatregelen versoepelen is lastig uit te leggen, en geeft een onveilig gevoel’, aldus Stolk.

Lees meer…

Deel dit bericht: