Een familie uit Rijssen heeft in een brief aan de gemeente meegedeeld dat de zoon van het gezin maandag na de herfstvakantie thuisblijft, omdat de gemeente 150 vluchtelingen opvangt in een sporthal vlak bij de school van het kind, meldt RTV Oost.

De vader in het betreffende gezin schrijft volgens de Overijsselse regionale zender dat hij veiligheid voorop stelt en niet met een gerust hart naar zijn werk kan nu er in de sporthal bij de school van zijn zoon vluchtelingen worden gehuisvest. Vlak bij de sporthal zit de reformatorische scholengemeenschap Jacobus Fruytier.

Hij noemt in zijn brief gezondheidsrisico’s die met de komst van vluchtelingen gepaard zouden gaan. ‘Hier in Rijssen zijn veel mensen die niet zijn ingeënt vanwege hun geloofsovertuiging. Is het jullie bekend dat die gasten die jullie onderdak bieden ziektes mee kunnen brengen?’, zo staat volgens RTV Oost in de brief.

De Helpdesk van VOS/ABB wijst erop dat er voor het bovenstaande scenario geen wettelijke bepaling is. ‘In artikel 11 van de Leerplichtwet staan gronden voor vrijstelling van geregeld schoolbezoek. Een kind thuis houden uit vrees voor besmettelijke ziektes wordt in dat artikel niet genoemd’, aldus de Helpdesk.

De gemeente Rijssen-Holten wil volgens de regionale zender inhoudelijk nog niet reageren op de brief.

Informatie: Helpdesk, 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, helpdesk@vosabb.nl