Het komt geregeld voor dat mediabedrijfjes scholen benaderen met een aanbieding om te worden vermeld in bijvoorbeeld een gemeentegids of op een website. Deze aanbiedingen worden vaak verkocht onder het mom van betere vindbaarheid. VOS/ABB adviseert om nooit op zulke aanbiedingen in te gaan. U bent doorgaans veel geld kwijt, zit eraan vast en krijgt er een vermelding voor terug waar u niets aan heeft. Trap er niet in!

Beruchte bedrijfjes die met dergelijke aanbiedingen komen, zijn Dichtbij Media en Mediastad. Ook zijn er bedrijfjes die zich voordoen als een ander bedrijf, bijvoorbeeld als Akse Media dat gemeentegidsen maakt. Vaak beweren de malafide aanbieders voor de gemeente te werken, maar in werkelijkheid is dat niet het geval en werken ze slechts voor hun eigen portemonnee.

Wordt u telefonisch benaderd? Hang op! Krijgt u een aanbieding per e-mail? Delete die mail onmiddellijk! Krijgt u een aanbieding per post? Gooi direct weg! Het is van belang dat u NOOIT akkoord gaat met een aanbieding, omdat u dan een zakelijke transactie sluit waar u doorgaans niet meer onderuit kunt. Voor u het weet zit u eraan vast en moet u betalen. Let op: het gaat meestal om aanzienlijke termijnbedragen!

Informatie: Onderwijsjuristen, 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, onderwijsjuristen@vosabb.nl 

Deel dit bericht: